stiati-ca

Sortează după:

Majoritatea becurilor incandescente pot funcționa în jur de 1.000 de ore (aproape 6 săptămâni) fără pauză, pe când becurile LED pot ajunge avea o durată de viață de până la 50.000 de ore.

0 comentarii

Insula Paștelui a primit acest nume după ce a fost descoperită în Duminica Paștelui din anul 1722. Pe insulă există aproximativ 600 de statui din piatră vulcanică, unele măsurând până la 10 metri și cântărind până la 90 de tone.

0 comentarii

Firele de păr sunt vii doar la aproximativ 1 centimetru de la rădăcină.

0 comentarii

Cea mai ridicată temperatură de pe Pământ a fost măsurată pe 13 septembrie 1922 la El Azizia, în Libia, atingând 57,8°C.

0 comentarii

Cel mai jos, arid și fierbinte punct din California este Valea Morții. Acolo au murit peste 30 de persoane.

0 comentarii

În Barbados, Caraibe, există „Ziua Rihannei”, o sărbătoare apărută în cinstea cântăreței drept mulțumire că a făcut celebră această mică insulă. Sărbătoarea este pe 20 februarie, ziua în care s-a născut cântăreața.

0 comentarii

În Australia, cel mai lung gard neîntrerupt, cunoscut sub numele de „gardul Dingo”, are 5.531 km lungime și traversează centrul Queensland-ului. Acesta are doar 1,8 m înălțime și este folosit pentru a proteja oile de câinii nativi australieni.

0 comentarii

Reprezentanții orașului chinez Zhejiang din provincia Hunan au decis să redenumească unul dintre dealurile locale după filmul SF Avatar, de James Cameron. Scopul acestui pas este de a atrage mai mulți turiști în zonă.

0 comentarii