stiati-ca

Sortează după:

Cea mai mare acadea din lume a fost fabricată în anul 1990 în Sydney, Australia. Stephen Spring și James Alexandrou de la Lool Pops au produs o acadea care cântărea 1,01 tone.

0 comentarii

Numele orașului Rio de Janeiro se bazează pe o greșeală. Orașul a fost fondat în 1502 de marinarii portughezi care au descoperit golful în ianuarie, dar au considerat greșit ca fiind gura unui râu. Așa a apărut numele: rio = râu, janeiro = ianuarie.

0 comentarii

Cel mai mare animal zburător din toate timpurile a fost reptila Quetzalcoatlus. Lungimea aripilor deschise măsura mai mult de 12 metri, ceea ce reprezintă mai mult decât suma înălțimilor a șase bărbați adulți.

0 comentarii

75 de mii de litri; exact atât de multe lichide sunt consumate de o persoană obișnuită într-o viață. Dacă luăm în considerare vârsta de 75 de ani, obținem o mie de litri pe an, adică 2,75 litri pe zi. Se potrivește!

0 comentarii

Bărbații pierd aproximativ 40 de fire de păr pe zi, iar femeile pierd aproximativ 70.

0 comentarii

În prezent, se vorbesc 2700 de limbi și peste 7000 de dialecte în întreaga lume. Ținând cont că există aproximativ 200 de țări pe glob, ar însemna ca în fiecare țară să se vorbească 10 limbi. Recordul îl deține Indonezia, cu 365 de dialecte diferite.

0 comentarii

Una dintre cele mai ciudate acadele vândute în SUA este acadeaua cu insecte. Tu cine crezi că o preferă, copiii sau adulții?

0 comentarii

Numai în China se consumă anual 45 de miliarde de perechi de bețișoare chinezești, ceea ce înseamnă 1,7 milioane m³ de lemn consumat, adică 25 de milioane de copaci tăiați.

0 comentarii