stiati-ca

Sortează după:

Un pui de somn zilnic, la orele prânzului, îmbunătățește semnificativ starea de spirit și crește productivitatea. În plus, acest somn scurt are un efect foarte bun asupra inimii.

1 comentariu

Turnul Eiffel era cât pe ce să fie demolat în anul 1909, dar autoritățile au decis să fie păstrat pentru a servi pe post de antenă radio.

1 comentariu

Broaștele își folosesc limba lipicioasă și musculoasă pentru a prinde insectele. Spre deosebire de oameni, limba lor nu este atașată de partea din spate a gurii. În schimb, este atașată în față, permițând broaștei să scoată limba mult mai departe.

0 comentarii

Cel mai mare bazin de înot din lume măsoară aproape o mie de metri, iar volumul său este de aproximativ 77 de mii de metri cubi de apă. Piscinele clasice din țara noastră măsoară aproximativ 50 de metri.

0 comentarii

Cea mai mare plăcintă de dovleac din lume a avut un diametru de 6 metri și a cântărit 1.678 kilograme (peste o tonă).

0 comentarii

Lucrările la Magistrala 5 a metroului din Drumul Taberei au durat 9 ani. Practic, cât vârsta unui copil de clasa a III-a.

7 comentarii

Petele de pe blana girafei o ajută la camuflare, protejând-o astfel de prădători. În momentul în care aceasta stă în fața copacilor și arbuștilor, culorile blănii se confundă cu umbra și cu lumina soarelui, făcând-o mai puțin vizibilă.

0 comentarii

În 5 minute de la trezire, jumătate din visele tale dispar din memorie. În 10 minute, 90% din vise sunt uitate.

1 comentariu