stiati-ca

Sortează după:

97% din întreaga apa de pe Pământ este apă sărată, doar 3% fiind apă dulce. Peste 2% din apa dulce se află în stare solidă, în ghețari. Acest lucru înseamnă că mai puțin de un procent din toate lacurile, râurile și apele se află în subteran.

0 comentarii

Bananele sunt pe primul loc în producția globală de fructe, cu 44 de milioane de tone anual. Al doilea cel mai popular fruct este mărul, cu 36 de milioane de tone pe an. Pe locurile inferioare se clasează portocalele și pepenii verzi.

0 comentarii

Zonele cu climă blândă sunt considerate a fi cel mai potrivit loc pentru a trăi, neexistând temperaturi extreme. Aceste zone reprezintă doar 7% din totalul suprafeței locuibile de pe glob.

0 comentarii

Boxul a fost mult timp un sport interzis, acesta fiind legalizat abia în anul 1901.

0 comentarii

Părul crește, în medie, 0,35 mm pe zi, iar unghiile cresc aproximativ 0,1 mm pe zi.

0 comentarii

În fiecare an, sunt produse în întreaga lume aproximativ 6 milioane de tone de sare de mare. Acest lucru este suficient pentru a construi o copie a Marii Piramide din Giza.

0 comentarii

Căpșuna este singurul fruct din lume cu semințe pe suprafața lui, într-un număr de aproximativ 200.

0 comentarii

La fiecare 100 de zile, aproximativ 200 de gene cad din pleoapa superioară. Cele noi cresc abia după 10 luni. Genele ating o lungime maximă de aproximativ 12 mm, apoi cad.

0 comentarii