stiati-ca

Sortează după:

Un milion de dolari în bancnote de 1 dolar cântărește exact o tonă.

0 comentarii

Omida moliei Antheraea polyphemus consumă de 86.000 de ori greutatea sa, doar în primele 48 de ore de la eclozare. Prin comparație, un copil de 3 kilograme ar trebui să mănânce 58 de tone de mâncare.

0 comentarii

Rusia se întinde pe o optime din suprafața locuită a Pământului.

0 comentarii

După Austria, Slovacia este a doua cea mai împădurită țară din Europa Centrală, pădurile acoperind aproape 40% din teritoriul Slovaciei. În Austria există cu 6% mai multe păduri.

0 comentarii

Ecuatorul, centura imaginară a Pământului, are 40.070 de kilometri lungime. Centura din jurul ecuatorului se numește centura tropicală.

0 comentarii

Fluxul de noroi vulcanic ce apare în urma unei explozii sau erupții vulcanice poate curge cu o viteză de până la 160 km/h.

0 comentarii

Cel mai mare canion de pe Pământ este Marele Canion din SUA, având 446 de kilometri lungime. Comparativ cu Valles Marineris de pe Marte, de 4.800 de kilometri lungime și 8 kilometri adâncime, Marele Canion este o fărâmă.

0 comentarii

Terenurile deșertice reprezintă o treime din suprafața Pământului: acest raport este în continuă creștere, ca urmare a nepăsării oamenilor în ceea ce privește mediul.

0 comentarii