stiati-ca

Sortează după:

Fulgerul se deplasează de la nor spre suprafaţa terestră şi înapoi urmând aproape acelaşi traseu. Însă descărcarea este atât de rapidă, încât ochiul uman poate percepe deplasarea doar într-un singur sens.

4 comentarii

În urmă cu sute de ani se credea că Pământul este plat şi că vapoarele ar putea să cadă la margini.

10 comentarii

Conform cercetărilor arheologice, tradiţia mărţişorului datează de acum aproximativ 8000 de ani.

6 comentarii

Tradiţia spune că fiecare trebuie să-şi aleagă o „babă” – o zi între 1 şi 9 martie – pentru a vedea cum le va merge anul, în funcţie de vremea din acea zi. Babele reprezintă lupta dintre iarnă şi primăvară. Tu ce babă ţi-ai ales? A mea e pe 3.

28 comentarii

Curcubeul apare, de obicei, după ploaie. Îl poţi vedea stând cu spatele la Soare, ale cărui raze se reflectă în picăturile de ploaie din faţa ta, iar lumina se descompune în culorile spectrale.

7 comentarii

Salto Ángel (Cascada Îngerului) din Venezuela este cea mai înaltă cascadă din lume. Apa cade de la 979 de metri înălţime.

9 comentarii

În junglele africane se găsesc Goliath, cei mai mari gândaci din lume. Un gândac Goliath poate avea peste 11cm în lungime şi poate cântări până la 100g. Când zboară, bâzâie asemenea unui avion mic :)

9 comentarii

Astăzi este Dragobetele, sărbătoare tradiţională românească a dragostei, cu rădăcini în obiceiurile dacilor. Voi ştiaţi de Dragobete?

30 comentarii